lördag 17 april 2021

7+2 dagars dräktighet dygn 51

 Bröstkorg 68 cm + 11 cm

Midja 66 cm + 16 cm

Vikt 13,78 + 0,36 g

Den som vänta på nåt gott sägs det.

Ber om ursäkt för sen uppdatering men ibland räcker inte tiden och faktiskt så är det bra nyheter för att jag är sen. Igår och i torsdags var vi och parade Smulan men om det kan ni läsa i deras egna blogg.

Lilla stora JoJo på bara en vecka har magomfånget ökat med 6 cm! 
Däremot ökar hon inte speciellt mkt i vikt. Valparna tar vad de behöver och JoJo äter så mkt hon vill ha. Jag har delat upp maten i fler mindre portioner men aptiten är sisådär. Om där är godsaker med slukas den. Men känner ändå bättre att göda upp henne när aptiten återkommer. Jag har känt små små nätta sparkar i hennes stora mage. 
Hon är fortfarande pigg och har ork. Är med på promenader som vanligt även om jag medvetet väljer inte fullt så långa.
Imorgon ska jag fixa mamma frisyren och snart ska vi göra iordning valpningslådan och så ska hon och jag flytta in i valprummet.


Vecka 8 (dag 50-57)

 Fostret är färdigbildad och kan nu kännas, fostrens hjärtslag kan höras och man kan ibland se hur de rör sig. 

 

Tiken är nu mest besvärat av sin vikt och sitt omfång och skall i denna period vänjas vid sin valplåda. Mjölkkörtlarna är spända och fulla med mjölk. För tik som får sin första valpkull kommer troligen mjölken i samband med valpning.

50:e dagen

107 mm. Kroppen är välproportionerad. Förbening av de sista benen i skallen, ambolten i mellanörat och centrum i virvlarna.

Nu kan man (om man har tur) höra valpens hjärtljud om man lägger örat mot tikens mage. Lite beroende på hur valpen ligger. Hjärtslagen ligger på ca 200 slag i minuten. Man kan höra dom som små tickande ljud. Mjölken börjar nu produceras hos tiken.

55:e dagen

 

 

 

 

144 mm. Alla mjölktänder är förkalkade och nedre molar förkalkas (permanent tand), likaså sköldkörteln, sacralben 1 och 2 (korsben), alla revben, virvlar och centra.

57:e dagen

150 mm. Förbening av vristbenet och sacralben 3. 

3 kommentarer:

  1. Så spännande nu när det börjar närma sig ❤️

    SvaraRadera
  2. Ja nu närmar det sig med stormsteg 😍 Kram Cassandra

    SvaraRadera

Teddy`s dag

 En liten cool , kelsjuk kille har vi njutit av i ett dygn.  Efter Babben åkt kollade han fotboll med Uffe i ett par timmar för att sedan gå...